Financie-en

Deze website www.weggeefwinkels.nl wordt onderhouden door Maranke Spoor van Stichting Permacultuur Onderwijs, deze ongesubsidieerde sociale onderneming van bescheiden formaat neemt ook de kosten voor haar rekening. Reden voor dit alles is dat wij hierin een mooi voorbeeld zien van sociale permacultuur. Klik hier voor haar website!  http://permacultuuronderwijs.nl/  en hier voor de nieuwste nieuwsbrief http://marankespoor.nl/seizoenstips-herfst-2014/   

Weggeefwinkels functioneren als geldvrije oase, en hebben doorgaans diverse creatieve manieren bedacht om financiele kosten zo laag mogelijk te houden, o.a. door het lenen & beheren van tijdelijk leegstaande panden. De kosten die over blijven worden doorgaans betaald uit verschillende volstrekt vrijwillige kleine particuliere donaties.

Het feit dat weggeefwinkels zo geldloos mogelijke oases zijn, betekent niet dat wij tegen geld zijn, het betalen van mensen voor werk dat ze doen, of iets dergelijks extreems! Zeker niet, het wordt echter wel hoog tijd voor alternatieven, voor het huidige vastlopende geldsysteem. Op www.strohalm.nl staan inspirerende voorbeelden van alternatieven, hun nieuwe boek (toepasselijk een doorgeefboek) genaamd “Een @nder soort geld”, waarvan ik een vroege versie van commentaar heb mogen voorzien, verschijnt eind September 2014.

Wat Stichting Permacultuur Onderwijs betreft draait het allemaal om evenwicht, en in een samenleving waarin zoveel in zo’n extreme mate om geld draait, vinden wij het nuttig weggeefwinkels te steunen. Velen worden aan het denken gezet door een bezoek aan een weggeefwinkel of deze site.  Nooit zullen we de verbaasde gezichten vergeten van de allereerste bezoekers van een weggeefwinkel die ik meer dan 10 jaar terug opzette met een heerlijk diverse groep mensen.

Vele vriendelijke groene groeten,

Maranke Spoor

P.S. Had ik al gezegd dat donaties welkom zijn?