Weggeefkasten

Waarde weggevers,

Het is steeds meer een trend aan het worden, weggeefkasten! Ze zijn mooi en ze zijn steeds talrijker! Veel te veel om te vermelden op de adreslijst met full size weggeefwinkels, maar laat dat een extra reden zijn om er zelf eentje te beginnen, een weggeefkast in iedere wijk, hoe gaaf zou dat zijn?! De diversiteit aan weggeefkasten is groot, van boekenkast, tot diverse dingetjes kast, tot koelkast! Hieronder wat voorbeelden van weggeefkasten uit Nederland.

Vele vriendelijke groene groeten, Uw webmaster, Maranke Spoor

 

WeggeefKastGaby

Maar hoe doe je dat dan? Naast de aanwijzingen op deze site bijvoorbeeld zo:

Solidaritietskoelkast
WeggeefkastOmslagGeheel

 

WeggeefkastOmslag

Een weggeefkast, een stukje commons, kan ook een fijn onderdeel zijn van de marketing van je winkel, in de vorm van liefdevolle promotie! Zo liep ik tijdens een wandeling in de Millingerwaard aan tegen deze minibieb (boekenweggeefkast). Het nodigt bezoekers uit om boeken die uit zijn in het kastje te zetten en een ander uit te zoeken. Leuk toch we liepen daar zagen dat kastje, leuk! Even kijken… en vervolgens wisten we meteen dat daar een kapper zit en een kringloopwinkel! Leuk toch? En nu weten jullie, lezers van dit bericht, meteen weer dat www.weggeefwinkels.nl niet tegen handel/marketing in zijn algemeenheid of kringloopwinkels in het bijzonder is, kringloopwinkels zijn gewoon een andere tak van sport dan weggeefwinkels, mag er allemaal zijn, leve de diversiteit!

MinibiebWeggeefkastjeIMG_6273

En nu ga ik het boek kapitalisme 3.0 bestellen, ik weet nog niet wat ik ervan vind, maar degene die het boek bij me aanprees vertelde dat het o.a. oplossingen voor het huidige rampenkapitalisme, in de vorm van niet perverse schaarste aanrijkt, superspannend!
Later meer…

Grts, Maranke (Pinq) Uw Webmaster.

 

Leave a Reply