Weggeefwinkel Edam

Weggeefwinkel Edam bestaat nu een jaar. Hoewel het ons nog niet gelukt is om een pand te bemachtigen, hebben we wel al veel aktiviteiten georganiseerd. Onze weggeefaktiviteiten bestaan uit het organiseren van “weggeefdagen”. Dat doen we zo’n 1 x per 2 maanden, we pakken alle spullen uit die in de loop van de weken zijn binnengekomen en bezoekers mogen komen uitzoeken wat ze leuk vinden/nodig hebben. In het begin deden we dat vanuit een woonhuis: de schuur, tuin en deel van de openbare weg werd als winkelruimte ingericht. Nu gaan we voor het eerst in een buurthuis een weggeefdag houden, we mogen de ruimte gratis gebruiken en de bar gaat open zodat er toch wat inkomsten voor hun inzitten.

Naast het weggeven organiseren we ook nog andere aktiviteiten. Zo is er op 5 oktober ook een taartenbakwedstrijd toegevoegd aan de weggeefdag. Ten eerste betekent dat gratis taart voor de bezoekrs, maar het brengt ook extra gezelligheid met zich mee. Er wordt natuurlijk wel een prijs(je) uitgereikt (uit de weggeefwinkel), maar het voornaamste doel is natuurlijk de gezelligheid, het proeven en het uitwisselen van recepten.

Tijdens de dagen hebben we ook muziek, een akoestisch bandje maakt er een nog leukere dag van!

Ook zijn we bezig met een kunstproject: we hebben kunstenaars uit de buurt gevraagd om een kunstwerk te maken waar minstens 1 item uit de weggeefwinkel in is verwerkt. Deze kunstwerken zullen worden tentoongesteld in de bibliotheek begin 2014. En er doen veel mensen mee!

Het leukste van dit hele project is dat er zoveel mensen op af komen om te helpen. Er zijn heel veel enthousiaste mensen, want weggeven is makkelijk: alles kan en niets moet.

Kom eens langs als je in de buurt bent!

We zijn heel actief op facebook, je kunt ons liken op:facebook.com/weggeefwinkel edam. Dan blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes.

We hebben ook een website: www.weggeefwinkeledam.webklik.nl