Weggeeftuin Afo mag blijven!

LoesjeWaaromMoeilijkDoenAlsHetSamenKanUtrecht 16 Juli 2014

Dit is goed nieuws!!!!!! De weggeeftuin in Amersfoort mag blijven! U heeft er op deze website genoeg over kunnen lezen…   Iedere keer weer kruipt deze Amersfoortse weggeefwinkel door het oog van de naald…  Weer blijft deze belangenloze oase waarin iedereen welkom is behouden! Iedere keer weer wordt precies de juiste combinatie van mensen gevonden om de boel te laten voortbestaan….

Na jaren inzet van vele vrijwilligers, buurtbewoners, lokale & landelijke organisaties wint deze aanhouder! En de onophoudelijke steun van de (lokale) pers heeft ook veel goeds gedaan. Waar het even een misschien wel te grote uitdaging voor de weggeefwinkel Amersfoort leek toen het bericht van de deurwaarder kwam dat de boel leeg opgeleverd moest worden, veranderde alles toen de buren aan beide kanten toch wel tamelijk in opstand kwamen. Dat motiveerde enorm. De mensen van de buurtnatuurtuin waarmee de weggeefwinkel een perceel deelt maar ook de mensen van aan de andere kant van de weggeefwinkel wilden hun goede buren niet kwijt! Dat is werkelijk goud waard die mensen.

De weggeeftuin combineert goede dingen, die in echte behoeftes van echte mensen voorzien: een buurnatuurtuin voor jong & oud met een weggeefwinkel. De huidige vrijwilligers hebben het zo verdiend! Na jaren inzet voor behoud met hulp van velen mogen ze toch blijven! Wat een doorzetters…

Uiteindelijk logisch ook want het aanbod dat ze de eigenaar, gemeente Amersfoort hadden gedaan was er een die je nauwelijks weigeren kon…  het uiteindelijke resultaat  is het een zwaarbevochten compromis maar wel een waar iedereen zich in vinden kan. De komende 3 jaar blijven ze daar, en wellicht nog veel langer, reden genoeg om zin te krijgen  de boel nog mooier te maken aldaar.
Hun websites: https://www.facebook.com/BuurtNatuurtuinMelange + www.weggeeftuin.nl.  En op deze site www.weggeefwinkels.nl  kun je veel over de hele geschiedenis lezen en leren en daarnaast natuurlijk een schat aan informatie over weggeefwinkels in Nederland opgebouwd in de afgelopen 12 jaar.

Ik ben gewoon trots op ze dat het toch nog gelukt is!!!

Overzichtje van nieuwsberichtjes:

Maranke Spoor (Pinq)DoorzettenHetGeheimOmJeDoelenTeBereiken