Sittard helpt weggeefwinkel gehandicapte niet

Weggeefwinkel Sittard stopt in december 2005 vanwege gebrek aan hulp

Helaas stopt de weggeefwinkel van Sittard ermee! Deze eerste weggeefwinkel van Limburg is opgericht door Jaqueline die vanwege een handicap niet meer aan werk kan komen. Omdat ze niet bij de pakken neer wilde gaan zitten maar iets nuttigs wilde doen is ze een weggeefwinkel begonnen in het schuurtje bij haar huis, de winkel begon al snel te lopen en de lokale pers schreef positieve verhalen over haar initiatief. Het schuurtje bij haar huis was echter al snel te klein. Daarom heeft ze de gemeente gevraagd om een tijdelijk leegstaand pand te mogen gebruiken en is ze in afwachting van antwoord verder gegaan in een partytent op haar oprit. Helaas wilde deze gemeente haar niet helpen door een pand aan haar te lenen, hoewel dat op andere plekken bijv. Amersfoort wel gebeurd. Zie onderstaande mail van haar hand:

Hoi Maranke….

Dank je wel voor het e-mailtje wat ik heb gekregen.

Ik moet je helaas alleen mededelen, dat ik stop met de weggeefwinkel. Voor de derde keer is nu mijn party-tent in elkaar gezakt. Mijn hele oprit is een zooitje nu. Het wordt koud, ik kan niet meer. Ik heb van de gemeente bericht gekregen, dat ze geen andere ruimte voor me hebben. Daarbij komt alles alleen op mij neer. Aangezien er geen andere mensen zijn, die dit samen met mij willen doen. Stop ik er mee. Ik ben ook gehandicapt, en kan niet alles alleen.

Dus bij deze zou ik je willen vragen of je dat op internet kunt zetten: STOP  !!!

Het spijt me heel erg. Ik heb het goed bedoelt. Groetjes Jacqueline xxx

Weggeefwinkel Sittard wat is dat?

Weggeven? Ja alles in deze winkel is gratis. Spullen van mensen die spullen over hebben die ze niet meer gebruiken worden hier zonder tussenkomst van geld aangeboden.

Mag ik alles meenemen? In principe mag je meenemen wat je nodig hebt. Maar om iedereen een kans te geven spullen uit te zoeken hebben we een maximum van 3 artikelen gesteld. Alles is dus gratis, maar we vragen wel om een motivatie.

Een motivatie? Daar moet je niet te zwaar aan tillen, als je een broek mooi vindt en hem graag wilt dragen dan is dat al prima. We willen er gewoon zeker van zijn dat mensen spullen voor zichzelf uitzoeken en het niet doorverkopen.

Is iedereen welkom? Ja natuurlijk! Je hoeft niet aan te tonen dat je arm bent of dat je allemaal problemen thuis hebt. Wij vinden het belangrijk dat iedereen welkom is en dat spullen hergebruikt worden. Hergebruik is beter voor het milieu. Je kunt ons project ook zien als een protest tegen de consumptie en weggooimaatschappij.

Krijgen jullie subsidie? Nee we zijn totaal onafhankelijk. We willen laten zien dat je door gewoon te doen veel voor elkaar kan krijgen. En in onze winkel draait het eens niet om geld, hier draait het om medeleven en respect. Maar een vrijwillige bijdrage om onze kosten van te kunnen betalen is natuurlijk altijd welkom! bankrekening 447796100

Dus jullie werken met vrijwilligers? Ja, iedereen die hier actief is doet dat in zijn of haar vrije tijd. En mocht je zelf mee willen helpen in de winkel dan ben je van harte welkom!

Weggeefwinkel Sittard
Ophoven 85,
6133 XR Sittard
tel: 06-51756770
Geopend iedere zaterdag tussen 13-17