Post ook weggeefkaartjes

Post ook weggeefkaartjes!

Op Weggeefwinkels.co.nr is een site geopend met een Weggeefkaartjes-actie. Met deze actie willen ze mensen meer bewust maken van het feit dat ze zoveel mooie en nog prima bruikbare spullen, zomaar weggooien. Doe ook mee met de actie! Je hoeft er erg weinig voor te doen, je hebt niet eens een postzegel nodig…

Hoe kan je meedoen met de actie?
Deze actie is erg simpel. Je kunt op Weggeefwinkels.co.nr een bestand downloaden met “Weggeefkaartjes”. Deze kun je vervolgens uitprinten en bijvoorbeeld in je portemonnee bewaren, samen met een klein potloodje. Als je dan ergens iets langs de weg ziet staan, wat nog goed genoeg is om door andere mensen gebruikt te worden, (heel en schoon dus…) kun je een weggeefkaartje pakken, erop schrijven wat je net hebt zien staan (bank, blauwe lamp, of wat er dan ook mag staan), en deze in de brievenbus gooien van de bewoner die de spullen heeft neergezet. Op deze manier vertel je hem of haar dat hij het ook naar een weggeefwinkel of ander initiatief gericht op hergebruik had kunnen brengen. Zo kan heel Nederland het mooie van een weggeefwinkel ontdekken, ook de mensen die geen idee hadden dat er zoiets bestond. Verder is het in deze wegwerpmaatschappij natuurlijk altijd goed als je mensen na kunt laten denken over wat ze weggooien!

Toevoeging door joepie91: Als je mee doet aan deze actie, zet het dan ook even op de discussiepagina van deze pagina, dan weet ik ongeveer hoe goed of slecht de actie loopt.