Opening Gooise Weggeefhandel

Persbericht: De Gooische Weggeefhandel

25 augustus 2013

De Gooische Weggeefhandel
Als alleenstaande moeder van een zoon, kreeg Amanda het idee om een Weggeefhandel te starten. Zij weet als geen ander hoe het is om af en toe de touwtjes aan elkaar te moeten knopen.

In deze tijd, de tijd van economische crisis en werkloosheid, is het lang niet altijd gemakkelijk om eventjes die kapotte stofzuiger te vervangen of om nieuwe kleding te kopen voor je kind(eren).

Samen met Frits Nauta en Daniel Wichers, is zij het idee uit gaan bouwen en in mei 2012 is DeGooische Weggeefhandel van start gegaan.

Om het voor de leden gemakkelijk te maken betreft het een Facebook groep. Mensen kunnen dan zelf eenvoudig dingen plaatsen maar ook weer verwijderen. Op iedere zolder of in iedere kelder, staan wel spullen die mensen niet meer gebruiken. Er wordt gewoonweg niet meer naar omgekeken. Juist die spullen kunnen voor een ander heel erg belangrijk zijn.

Alle “producten” die worden aangeboden op de pagina van De Gooische Weggeefhandel zijn gratis, het is niet de bedoeling dat mensen er geld voor vragen. Als dit toch het geval is worden de betreffende personen hier op aangesproken en verwezen naar de Verkoop-pagina. Tevens is er een Ruil-pagina waar mensen tegen iets kleins danwel gelijkwaardigs hun spullen kunnen ruilen.

Groot succes

DeGooische Weggeefhandel loopt momenteel als een trein (2700+ leden). Soms wordt er iets geplaatst dat na 5 minuten alweer een nieuwe eigenaar heeft. Als er bijvoorbeeld een wasmachine aangeboden wordt en veel mensen reageren daar op, dan is er een mogelijkheid tot loting.

Het gros van de mensen die lid zijn van DeGooische Weggeefhandel hebben weinig tot niets te besteden. Fijn om te merken dat mensen die het wel wat beter hebben een helpende hand willen uitsteken en hun spulletjes aan een ander willen schenken!

Plannen voor de toekomst

In de toekomst hoopt DeGooische Weggeefhandel een locatie te vinden waar de aangeboden spullen opgeslagen en opgehaald kunnen worden. Het is namelijk niet altijd gemakkelijk om onderling een afspraak te maken om de spullen op te halen. Mocht er uiteindelijk toch een locatie komen, dan zal deze enkele uren per week open zijn.

Wijkcentrum de Geus heeft DeGooische Weggeefhandel toegezegd, dat er eenmalig een kleding-ruil-beurs gehouden mag worden. Met dit plan gaat DeGooische Weggeefhandel dan ook zo snel mogelijk aan de slag.

De sfeer in de groep is gemoedelijk, gezellig en respectvol.

U bent van harte welkom om uzelf aan te melden bij:

De Gooische Weggeefhandel: 

https://www.facebook.com/groups/gooische.weggeefhoek