Open dag weggeef Afo groot succes!

*Update 30 Mei 2013:  zie :
* http://www.destadamersfoort.nl/lokaal/potentile_koper_voor_keerkring_118_48207837.html 
* http://weggeefwinkels.nl/college-zet-raad-in-hemd/

* http://weggeefwinkels.nl/gepruts-van-wethouder-buijtelaar-en-de-zijnen/

voor huidige stand van zaken.

9 Maart 2013  Zeer positief verhaal!

Ik kom net terug van de opendag van de weggeefwinkel Amersfoort. Het was een groot succes. De Sfeer was echt super, het soort sfeer dat een mens even zijn zorgen doet vergeten en aan geluk doet denken. Heerlijk zo’n plek waar iedereen onvoorwaardelijk welkom is.

Het was een gezellige drukte van belang, met heel veel steun van bezoekers/wijkbewoners, de lokale SP, een aandachtige lokale pers, en werkelijk luisterende wethouders! Nu maar hopen dat dit ook mensen van daden zijn!

Dat de weggeefwinkel Amersfoort nog maar lang aan de Keerkring 118 kan blijven! De kosten van het verkoopklaar maken wegen waarschijnlijk al niet op tegen de eventuele opbrengst. En met het sluiten van de weggeefwinkel, wordt een onbetaalbare sociale samenhang uit de wijk gesloopt.

Daar in de kleine weggeef aan de Keerkring, daar zijn de mensen zo blij en tevree.

Daar in de kleine weggeef aan de Keerkring, daar telt je geld of wie je bent niet meer mee.

De weggeefwinkel is na 10 jaar zo in de wijk geworteld dat het voor zeer velen een zeer laagdrempelige plek is waar iedereen welkom is voor een praatje en een dingetje. Daarmee heeft Amersfoort een buurthuis wat helemaal door bewoners gerund wordt en dat geen subsidiegeld wil ontvangen, wat wil je nog meer als stad/gemeenschap.

Ik krijg de laatste tijd ook steeds meer vragen van gemeentes hoe ze ook zoiets in hun stad kunnen krijgen want het is natuurlijk een prachtige oplossing voor werkelijk van alles.

 

Grts,

Pinq/Maranke Spoor
Webmaster www.weggeefwinkels.nl
Medeoprichter weggeefwinkel Amersfoort

Zie ook: