Weggeef Afo blijft!

Waarde weggeefwinkelaar!

Na de superdrukke uiterst geslaagde opendag op 9 Maart j.l. (klik hier voor meer info)  heeft de gemeente Amersfoort zich gisteravond opnieuw van haar beste kant laten zien!

De motie van de SP om de weggeefwinkel (en de natuurtuin!) aan de keerkring 118 voort te laten bestaan is door de gemeenteraad van Amersfoort aangenomen. Klasse!

De weggeefwinkel Amersfoort blijft op de huidige locatie keerkring 118!  De weggeefwinkel heeft bewezen een onmisbare sociale functie te vervullen in de wijk, het is een plek mensen elkaar ontmoeten.  Iedereen is er welkom en het grappige is dat iedereen ook komt!
Verkoopklaar maken keerkring 118 zou waarschijnlijk al meer kosten dan verkoop op zou leveren en zou betekenen dat de weggeef weg zou moeten, terwijl zeer velen hier baat bij hebben en er niemand last van haar heeft.

Klik hier voor Weggeef Amersfoort op TV vanaf 8.49 min

Klik op deze tekst om de motie te lezen op de site van de gemeente Amersfoort.

Motie Aangenomen met zeer ruime meerderheid 26 Voor en 11 Tegen. De motie noemt letterlijk het ongedaan maken van de opzegging van de gebruiksovereenkomst tussen gemeente en weggeefwinkel.

Gefeliciteerd weggeefwinkeliers! Jullie, & en alle andere betrokkenen hebben dit meer dan verdient!

Maranke Spoor 27 Maart 2013